WORKSHOPS XXL (ARM) BREIEN. Brei je eigen woonplaid (100x150) in deze workshop met mooie dikke merino lontwol. 

Breien suf?? NEE helemaal niet! 

Maak tijdens deze gave workshop met je armen (of op tafel)  jouw eigen XXL woondeken van Merino Lontwol.

Deze dekens zijn op het moment helemaal in. Lekker voor op de bank, in de loungeset of mooi als eye-cather op je bed. De winkelprijs voor zo'n deken is ongeveer € 135,- dus je bespaart een hoop geld.

We gaan de deken maken door middel van XXL breien.

Zelfs als je nog geen brei skills hebt gaat dit jou lukken. Hoe gaaf is dat? Als je kijkt naar jouw warme deken en dan te bedenken dat je deze hebt gemaakt met je armen!, of op tafel!

Wol is heerlijk warm en heeft een zelfreinigend vermogen dus jou deken hoeft niet in de wasmachine, maar kun je lekker buiten hangen als het een beetje vochtig is buiten.

Tijdens de workshop maak je een deken in de maat: 1.00 á 1.20x150cm van maar liefst 3,5 kilo lontwol.Je kunt kiezen uit de meest prachtige Merino lontwol. Het is tevens mogelijk extra lontwol bij te kopen zodat je een grotere deken kunt maken.

Duur:

De workshop duurt 2 a 2,5 en als je de arm - brei techniek lekker doorhebt kan je de deken tijdens de workshop afmaken, Ben je iets minder snel, geeft ook niet want je krijgt alle lontwol mee en alle informatie om jouw woondeken thuis af te maken.

Kosten:

De kosten voor de workshop zijn € 85,- Dit is inclusief :

- 3,5 kilo prachtige lontwol in naturelkleuren (keuze zelf maken) of hippe trendy kleuren

- dikke breipennen inclusief instructies voor de brei-variant

- koffie of thee en wat lekkers..

Brei je heel strak, dan gebruik je meer wol dan dat je losjes de steken opzet. Heb je extra grote pennen, gebruik je ook meer wol dan met smallere pennen. Verder misschien nog leuk en handig om te weten. Een kilo lontwol is ongeveer 40-50 meter. Omdat de wol fluffy is, kun je de wol makkelijk laten rekken. Wanneer je te hard trekt, trek je de vezels uit elkaar en is het lont onderbroken.

Onderhoud van het plaid / wasvoorschrift

Merinowol is een prachtig natuurproduct. Daar horen specifieke eigenschappen bij. Als je grof gebreide plaid of kussen net gemaakt is, is de wol nog heel vers. De wol wordt niet in elkaar gedraaid en behandeld zoals dat voor kleding wel het geval is. De wol is dus – op het wassen, kammen en eventueel verven na – nog volledig puur en ‘fluffy’. Hierdoor heeft het de zachtheid en het volume wat ze ontzettend lekker aanvoelt. Maar let goed op, dit vraagt van jou ook een goede zorg. Om je product zo mooi mogelijk te houden, kun je er het best voorzichtig mee zijn. Hoe intensiever of ruwer je het gebruikt, hoe meer je dat ziet. Het is normaal dat de wol door de tijd heen steeds hechter wordt. De wol vervilt als het ware onder je handen. De hechting van de wol zorgt er voor dat je her en der pluisjes kunt zien. Dat is normaal voor wol, en erg afhankelijk van hoe intensief je de plaid gebruikt. Pluisjes die je niet wilt kun je er prima af knippen, je kunt er beter niet aan trekken, dan trek je vaak weer meer los dan je lief is.

Wol is van nature vuilafstotend. Dat is fijn, daardoor is luchten vaak al voldoende om je plaid weer fris te krijgen. Wassen wordt afgeraden. Hierdoor verliest de wol zijn luchtigheid en volume. Wat ook fantastisch werkt in de winter is reinigen in de sneeuw. Leg het plaid of kussen even een half uurtje op verse (schone!) sneeuw. Het vuil trekt in de sneeuw en het plaid / kussen is weer heerlijk fris.