Nieuwe schilderlessen materieschilderen 2018

Vanaf 19 september 2018 start weer een nieuwe serie lessen materieschilderen bij mij in het atelier. Tijdens deze serie van 6 lessen kun je in informele sfeer kennismaken met materialen, verf en compositie. Ik leer je nieuwe technieken en verschillende texturen maken, om deze vervolgens te verwerken en te integreren met verf. Ik help je om te kijken naar composities en het samenspel met het doek en de verf. En te spelen met alle mogelijkheden die het materiaal je biedt. Maar vooral gaat het natuurlijk om je creatieve proces te stimuleren en te ervaren wat deze mengmaterie allemaal voor uitwerking heeft op het doek. Kortom, gewoon een heerlijke praktische leerschool materiekunst.

Praktisch:

Data en tijden:

woensdagen van 14.00 - 17.00 uur: 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 14 november, 28 november. De laatste les zullen we gebruiken om de werken te bespreken en af te sluiten met een gezellig hapje en drankje.

Materiaal:  inclusief pasta, natuurlijke materialen (als je zelf materialen mee wilt nemen is dat ook altijd goed), koffie/thee en fris. Graag wel zelf je schilderdoeken meenemen.

Inhoud:

  1. Materie en compositie - hoe en wat

  2. verschillende technieken (textuur, assemblage, collage, werken in lagen)

  3. Werken met viltwol

  4. De details (de kunst van het weglaten; “kill your darlings”)

  5. Materie en abstract landschap

  6. Vrij werken

en natuurlijk wat er verder spontaan wordt opgeworpen en in de groep aan bod komt.

Kosten: € 240 (6 lessen) inclusief materialen (materie en verschillende pasta’s) /koffie thee fris.

Locatie:Atelier CaroArt

GaleriePS20

Nieuwstraat 3a

Apeldoorn.

Heb je zin om deze lessen bij te wonen? Geef je dan op via mail: caroline.geerling@gmail.com of stuur even een appje via 06 25008683.

Verhindering: Mocht je je hebben opgegeven voor een les, en je bent helaas verhinderd, dan graag verhindering 24 uur van tevoren opgeven, indien mogelijk. Aangezien deze serie lessen zich zal herhalen kun je de gemiste les op een andere data weer inhalen.

Ben je nieuwsgierig maar wil je niet de hele reeks lessen volgen? Dan kun je ook een losse les bijwonen. Kosten: € 50, inclusief materiaal, exclusief schilderdoek. 

Ik hoop je gauw te zien!

Inspirerende groeten,

Caroline Geerling